+ Grotere letters | - Kleinere letters

bert en helma

Wie zijn wij?

Wij zijn Bert en Helma Mulder.
Getrouwd sedert 19 december 1985.
We hebben 3 volwassen kinderen en wonen in Houten (12 km van Utrecht).
In juli 2006 heeft Bert tgv een trombose ter hoogte van C2 een hoge incomplete dwarslaesie opgelopen.
Hierdoor is Bert gebonden aan een rolstoel met een Vivo 50 beademingsmachine. Aangezien Helma verpleegkundige is neemt zij het grootste deel van de verzorging op zich.

bert

Na de revalidatie in de Hoogstraat in Utrecht kwam ons leven weer enigszins op de rit en we hebben toen ons bestaande vakantiehuisje in Oostkapelle aangepast om deze voor Bert toegankelijk te maken. Omdat ons huisje zich vlak bij het strand bevindt hebben wij ook een elektrische strandrolstoel aangeschaft, zodat ook ritjes over het strand weer mogelijk waren. We hebben toen ook besloten om de woning te gaan verhuren.

bert en helma (2)

In 2011 hebben wij ons eigen bedrijf verkocht en kregen wij de mogelijkheid om wat meer op vakantie te gaan. Nadat wij ons normale dagelijkse leven weer enigszins op de rit hebben gekregen merkten wij dat er weinig echte aangepaste vakantiehuizen beschikbaar zijn, en zeker niet in het buitenland.
Vooral voor mensen met een zwaardere handicap is het heel moeilijk een goed op hen aangepast vakantieadres te vinden om, min of meer zelfstandig, op vakantie te gaan. Veel mensen vertelde ons dat ze al vele jaren niet op vakantie zijn geweest.

Ivm het feit dat vakantie naar een zonnig oord de nodige problemen met zich meebrengt hebben wij daarom zelf een villa in San Fulgencio laten bouwen. De Costa Blanca heeft het mooiste weer van Europa en het gezondste klimaat van het Middellandse Zee gebied.

Zoals u op de site kunt zien is het ons gelukt een aangepast vakantiehuis te realiseren. Wij zijn er erg blij mee het ziet er heel mooi uit! Deze villa is aangepast aan een rolstoelgebruiker. De badkamer heeft een ruime inloop douche met invalide toilet en een onderrijdbare wastafel.
De deuren zijn breder dan standaard namelijk min 90cm. Er zijn binnenshuis geen drempels en er is een oprijplaat bij de voordeur en naar de tuin.
In de hoofdslaapkamer is een plafondlift aanwezig. Daarnaast zijn er ook nog drie verschillende douchestoelen aanwezig.

Vriendelijke groeten,

Bert en Helma Mulder

bert en helma